Kachní prsa
Kachní prsa
INGREDIENCE:
500 g kachní prsa (2 ks)
sůl
pepř
tymián
Zelí:
1 x cibule
2 x jablko
500g kysané zelí červené
Kachní prsa omyjte, osušte a položte je kůží nahoru. Na vrchní straně s kůží vytvořte ostrým nožem po celé délce zářezy asi půl centimetru od sebe. Otočte je a nařežte je stejně i napříč – na jemnou mřížku. Kůže tak bude křupavá, zlatá a vypeče se z ní tuk.
Maso po obou stranách osolte, opepřete a posypte tymiánem.
Pečeme při 180°C asi 20 minut.
Zelí:
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme zelí, trochu vody a dusíme. Do téměř měkkého zelí vmícháme na hrubo nakrájená jablka, cukr, sůl a dohotovíme.
Komentáře
Okomentovat