Švédské kuličky


Švédské kuličky

INGREDIENCE:
PŘIBLIŽNĚ 20 KULIČEK

500 g mletého masa hovězí
1 cibule
1 stroužek česneku
75 g strouhanky
2 vaječné žloutky
1/2 lžíce zázvoru (mletý)
1/2 lžíce bílého pepře
1/2 lžíce kardamonu
1/2 lžíce skořice
1/2 lžíce soli


PŘÍPRAVA
Cibuli a česnek nasekejte (nastrouhejte) najemno a potom přidejte mleté maso.
Do mísy přidejte 2 žloutky. Přidejte ještě strouhanku, bylinky a koření. Vše důkladně promíchejte.
Z takto připravené směsi připravte malé kuličky o velikosti ping-pongového míčku (cca 3 cm).
Fritézu předehřejte na 180 °C.
Kuličky vložte do fritézy a smažte 12 min na 180 °C.






Komentáře

Oblíbené příspěvky